In een wereld waarin we steeds meer van digitale middelen afhankelijk zijn, wordt het risico op digitale verstoringen steeds groter, bijvoorbeeld door energieverstoringen of door cyberaanvallen.

Voor veiligheidsregio’s die een vitale functie hebben voor de fysieke veiligheid van Nederland is continuïteit van de eigen bedrijfsvoering cruciaal. De informatiestroom mag nooit doorbroken worden wanneer iedere seconde telt.

Want je kunt niet voorkomen dat je doelwit bent, maar je kunt je wel goed voorbereiden om snel te kunnen schakelen als je wél geraakt wordt.

Informatiefilm

Informatieveiligheid en cyberweerbaarheid staan hoog op de verschillende agenda’s, maar er blijft voortdurend aandacht en actie nodig. Het is een race tegen te klok om niet achter te komen lopen. Daarom is er een film gemaakt die dat onderstreept en waarin directies en besturen worden oproepen om vooral te blíjven investeren. Want je kunt niet voorkomen dat je doelwit bent, maar je kunt je wel goed voorbereiden om snel te kunnen schakelen als je wél geraakt wordt. Dat onderschrijft ook Gerhard van den Top, bestuurlijk portefeuillehouder Informatievoorziening: “Voor de continuïteit van onze veiligheidsregio’s, die een vitale functie hebben, is het van groot belang dat we gaan investeren en blijven investeren in cyberweerbaarheid. Onze informatiestroom moet op orde zijn en functioneren.”

Deze film  is gemaakt onder de vlag van het Programma Informatievoorziening 2020-2025 waarin de 25 veiligheidsregio’s en NIPV – in opdracht van het Veiligheidsberaad – samenwerken aan toekomstbestendige informatievoorziening voor een veilig en veerkrachtig Nederland. 

Recommended Posts