Zaterdag 25 september verviel de coronamaatregel van de 1,5 meter afstand. Daarvoor in de plaats geldt sindsdien in een aantal sectoren een verplicht coronatoegangsbewijs (CTB). Hubert Bruls, voorzitter Veiligheidsberaad, licht toe hoe de naleving van het CTB de eerste dag in grote lijnen verliep in Nederland. Bruls: “De bestuurders uit het Veiligheidsberaad zijn erg positief over het verloop gisteren: zij zien dat veruit de meeste ondernemers graag meewerken aan de naleving van het CTB. Daar waar ondernemers nog een aantal zaken moeten aanpassen of verbeteren, is er overleg met de gemeente. In goed overleg is veel mogelijk. Het aantal excessen is beperkt gebleven en waar nodig, heeft de lokale driehoek (burgemeester, OM, politie) opgetreden. Om 0.00 uur, toen alle horeca tegelijk moest sluiten, was het erg druk in bepaalde gebieden. Ook ontstond plaatselijk drukte doordat de corona-app niet beschikbaar was. Dit werd goed opgelost door de ondernemers en handhavers ter plekke. Complimenten voor de ondernemers – van horeca tot sportkantine – die dit zo goed oppakken.”

Recommended Posts