Met het stijgende aantal gevaccineerden, lijkt de afschaling van de crisisorganisatie steeds dichterbij te komen. En dus zal de zomer 2021 weer anders moeten worden ingericht dan het voorafgaande jaar.

Snelle Kennismobilisatie
Het lectoraat Crisisbeheersing van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV)  heeft in een 8e snelle kennismobilisatie onderzoek gedaan naar de actuele invulling van de crisisorganisatie in de veiligheidsregio’s. Door middel van de methode van ‘snelle kennismobilisatie’ haalt het lectoraat de ervaringen van verschillende betrokkenen op en legt deze vast. Inzichten veranderen immers door de tijd heen en het terughalen van herinneringen is weerbarstig. Door de gebeurtenissen tussentijds te documenteren dragen we bij aan het samen leren van de COVID-19-crisis.

Er is voor deze snelle kennismobilisatie gevraagd naar de thema’s en uitdagingen, die in deze fase van de coronacrisis spelen in de operationele teams. Hiervoor zijn operationeel leiders uit 24 veiligheidsregio’s gesproken.

> Op de website van het IFV leest u meer en vindt u het rapport. 

Beeld: IFV.

Recommended Posts