Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en het Veiligheidsberaad hebben 10 juni over de voorwaarden voor evenementen overlegd. Het kabinet neemt daar 11 juni een besluit over. Voorzitter Veiligheidsberaad Hubert Bruls: “Het is goed nieuws dat het qua afname van de besmettingen en toename van de vaccinatiegraad zo goed gaat dat deze zomer weer evenementen mogelijk zijn. Vanuit gezondheidsperspectief is dat goed nieuws. Om de openbare orde en veiligheid rondom events goed te organiseren, heeft het Veiligheidsberaad enkele aandachtspunten aan de minister meegegeven. Wat het Veiligheidsberaad vooral belangrijk vindt, is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt. Duidelijkheid voor gemeenten – welke voorwaarden zijn er voor evenementen in verband met de vergunningsaanvragen – en voor de organisatoren. Daarom wil het Veiligheidsberaad dit na de besluitvorming morgen zo snel mogelijk nader uitgewerkt hebben zodat alle gemeenten in Nederland tijdig weten waar ze aan toe zijn. Maandag praten we hier verder over in het Veiligheidsberaad. Ook moet rekening gehouden worden met de capaciteit van de verschillende hulpdiensten en betrokkenen. Onder andere de politie, ambulance, GGD en betrokkenen bij veiligheidsregio’s en gemeenten hebben tijdens de coronacrisis enorm veel uren gewerkt en die verdienen ook enige rust de komende maanden.”

Recommended Posts