Koningsdag 2021 is de tweede Koningsdag die Nederland viert tijdens een lockdown. En hopelijk de laatste. Waar vorig jaar het gros van de Nederlanders gehoor gaf aan de oproep om Koningsdag vooral thuis te vieren en het nog nooit zó stil was tijdens een Koningsdag, is dat dit jaar anders: op een aantal plekken in de stedelijke gebieden is het veel te druk in de openbare ruimte en hebben gemeenten maatregelen moeten nemen door locaties te sluiten en mensen weg te sturen. In de niet-stedelijke gebieden was het overwegend rustig. Voorzitter Veiligheidsberaad Hubert Bruls: “De avond is nog jong, maar op deze Koningsdag 2021 geldt de avondklok dus de veiligheidsregio’s/burgemeesters verwachten dat het straks rustiger wordt in de openbare ruimte. Vandaag was het nl. op verschillende plekken – veelal de plekken waar het met warm weer sowieso al druk is, met name in de weekenden – echt veel te druk. Dat men evenementen en een gezellig feest met elkaar mist, is begrijpelijk, vooral na zo’n lange periode, maar alleen door ons zo goed mogelijk aan de maatregelen te houden, kunnen we stapsgewijs versoepelen. Hoe snel we van deze maatregelen af zijn, hebben we grotendeels zelf in de hand.”

Recommended Posts