In de persconferentie van dinsdag 13 april kondigden de demissionair minister president en demissionair minister van VWS aan dat het huidige maatregelenpakket wordt verlengd tot 28 april. Ook werd het openingsplan voor de versoepelingen toegelicht. Het Veiligheidsberaad pleitte al enige tijd voor een dergelijk openingsplan en leverde actief inbreng hieraan, onder regie van het kabinet. Voorzitter Veiligheidsberaad Hubert Bruls: “Het openingsplan biedt perspectief aan de hand van vaccinatie. Stap voor stap enig risico durven nemen is nodig. Blijven leunen op handhaving en nalevingsmaatregelen biedt een onvoldoende oplossing voor deze crisis. Het Veiligheidsberaad pleit bij de uitvoering van het plan voor: buiten voor binnen, klein voor groot en jong voor oud. Overigens had het Veiligheidsberaad om die reden graag gezien dat doorstroomlocaties en buitenterrassen/-horeca eerder dan de 28e openen. Hierover blijven we in gesprek met het kabinet. We vertrouwen erop dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de maatregelen houdt: des te groter de kans dat het openingsplan volgens planning uitgevoerd kan worden. Naleving van de maatregelen is van belang, juist nu.”

Recommended Posts