Dinsdagavond 12 januari kondigde het Kabinet een verlenging van de lockdown in Nederland aan. Want het aantal besmettingen blijft hoog, met alle gevolgen van dien. Het besluit om de lockdown te verlengen, wordt gesteund door het Veiligheidsberaad.

Hubert Bruls, voorzitter Veiligheidsberaad: “Het Veiligheidsberaad steunt dit besluit van het Kabinet: nú is het moment dat we moeten doorzetten, willen we dit virus bestrijden. Een verlenging van de lockdown met drie weken is niet niks en vraagt veel van iedereen in onze samenleving. Van ondernemer tot inwoner, jong en oud. Dat beseffen we goed. Maar nu is niet het moment om de touwtjes te laten vieren: dat kunnen we ons nu simpelweg niet veroorloven. We moeten nog een tijd doorzetten en volhouden met z’n allen. Hopelijk is er snel een positiever perspectief, mede vanwege het vaccineren.”

> Bericht Rijksoverheid

Recommended Posts