Vandaag presenteert een werkgroep van de VNG, onder leiding van burgemeester Paul Depla, haar bevindingen over de gevolgen van de coronacrisis voor jongeren en de aanpak hiervan. De werkgroep presenteert de bevindingen aan het Rijk, inclusief een investeringsverzoek voor de uitvoering hiervan, en doet de oproep aan alle gemeenten in Nederland om samen met de jeugd actie te ondernemen binnen de mogelijkheden. Het Veiligheidsberaad is hierbij betrokken via portefeuillehouder vanuit het Veiligheidsberaad, Pieter Broertjes, en ondersteunt de oproep.

Hier leest u het interview met voorzitter van de VNG-werkgroep Paul Depla

Voorzitter Veiligheidsberaad, Hubert Bruls: “Een aantal weken geleden waren de veiligheidsregio’s het al eens over de behoefte om iets te organiseren voor jeugd in deze decembermaand en daarna. Uiteraard binnen de maatregelen die gelden voor de bestrijding van het coronavirus. Met de feestdagen en kerstvakantie in aantocht, is het naïef te denken dat de jeugd niks wil en gaat ondernemen. Laten we dit dan als overheid samen met hen oppakken en kijken naar de mogelijkheden binnen die ruimte van de maatregelen. Want die is er volop: er zijn al verschillende voorbeelden uit gemeenten, zoals sporten in kleine groepjes (minder dan 5), een lasershow, digitale escaperoom of pubquiz. Het Veiligheidsberaad ondersteunt deze oproep van de VNG richting het Rijk en alle gemeenten dan ook van harte.”

Recommended Posts