Dinsdagavond 13 oktober presenteerde het Kabinet in een persconferentie nieuwe landelijke maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. De voorzitters van de veiligheidsregio’s zijn hierover maandagavond al geïnformeerd door het Kabinet, tijdens het Veiligheidsberaad. Ook adviseerden zij het Kabinet over de uitvoerbaarheid en handhaving van de maatregelen. De 25 voorzitters steunen het maatregelenpakket. Henri Lenferink, waarnemend voorzitter Veiligheidsberaad: “Het nieuwe pakket van landelijke maatregelen is helaas nodig om de besmettingscijfers naar beneden te krijgen. De maatregelen zijn ingrijpend, maar duidelijk. Zo weten inwoners, ondernemers en branches in Nederland waar ze aan toe zijn.” 

Ingrijpen is nu noodzakelijk

Lenferink: “De veiligheidsregio’s beseffen dat deze maatregelen zeer ingrijpend zijn voor verschillende branches, zoals de horeca- recreatie,- theater- en evenementenbranche. Velen van hen toonden de afgelopen periode dat zij zich goed aan de maatregelen houden en flexibel en creatief zijn. Echter, gezien de ernstige situatie in Nederland, met de blijvende toename van besmettingen en alle gevolgen daarvan, zijn de veiligheidsregio’s het met het Kabinet eens dat stevig ingrijpen nu noodzakelijk is.”

Recommended Posts