Maandagavond 28 september kondigde het Kabinet een nieuw landelijk maatregelenpakket aan ter bestrijding van het coronavirus. Het aantal besmettingen en de recente stijgingen hiervan zijn aanleiding voor het Kabinet om landelijk extra maatregelen te nemen. Het Veiligheidsberaad is hierover maandagmiddag geïnformeerd tijdens een vergadering van het Veiligheidsberaad, waar de veiligheidsregio’s unaniem hun steun uitspraken voor het pakket. Voorzitter Veiligheidsberaad, Hubert Bruls: “Uiteraard hadden wij liever gezien dat dit niet nodig was en dat de regionale aanpak voldoende bleek om de verspreiding van het virus en een toename van het aantal besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Maar dit virus vraagt een intensievere aanpak, waarvoor het Kabinet nu maatregelen heeft gepresenteerd. In de situatie waarin we ons nu bevinden in Nederland met het virus, zijn dit de juiste maatregelen. Naast deze landelijke maatregelen blijft regionaal maatwerk mogelijk. Hopelijk heeft dit het gewenste effect én is dit voor veel Nederlands een wake up call dat we ons allemaal aan de maatregelen moeten blijven houden die we al sinds maart kennen: handen wassen, thuisblijven en testen bij klachten, zoveel mogelijk thuiswerken en drukte vermijden. Hopelijk zorgen we er samen met elkaar voor dat we het virus onder controle krijgen. Al is het niet ondenkbaar – met het oog op de komende winterperiode wanneer iedereen veel binnen is – dat het de komende maanden nog op en afgaat qua maatregelen. Wij hebben dit met elkaar zelf in de hand.”

Kijk voor de maatregelen en een toelichting hierop op www.rijksoverheid.nl.

Gerelateerde berichten