Nederland lijkt op Koningsdag gevolg te geven aan de oproep zoveel mogelijk thuis te blijven. Op enkele incidenten na, geven de veiligheidsregio’s aan dat Koningsdag goed is verlopen. Net als afgelopen weekend gingen mensen er vandaag meer op uit dan enkele weken geleden, maar daarbij wordt veelal de 1,5 meter afstand in acht gehouden. Voorzitter Veiligheidsberaad Hubert Bruls hoopt dat die bewustwording voortzet: “Dit weekend, en ook vandaag op Koningsdag, zien we dat men zich bewust is van de 1,5 meter afstand en zich hier aan probeert te houden. Hopelijk zet dit voort. Dit was een Koningsdag om niet snel te vergeten, met geen enkele activiteit of feest in de stad, en dat met dit weer. Gelukkig waren er online leuke alternatieven om er alsnog een feestelijke dag van te maken. Dat het dit jaar anders was, is logisch: dat brengt deze crisis met zich mee. Zolang corona nog steeds slachtoffers maakt, moeten we voorzichtig blijven samen. Hopelijk vieren we volgend jaar Koningsdag weer met een mooi feest.”

Recommended Posts