De Landelijke Studenten Vakbond vroeg het Veiligheidsberaad op 15 april om helderheid over de definitie van het begrip huishouden en de handhaving hiervan onder studenten en in studentenhuizen. Daarnaast vraagt de vakbond om eenduidige handhavingsrichtlijnen. Vandaag, 16 april, ontving de vakbond reactie van het Veiligheidsberaad. Deze reactie vindt u hier.

Voorzitter Veiligheidsberaad, Hubert Bruls: “Ik begrijp dat studenten zich zorgen maken over de mogelijke boetes omdat ze in het studentenhuis waar ze wonen onvoldoende afstand houden. In het huis, in de tuin en op het balkon van het huis. Zij hoeven zich hier geen zorgen over te maken: hiervoor worden ze niet beboet. Daar is het verbod op groepsvorming niet voor bedoeld. Dat geldt namelijk voor de publieke ruimte, waar de afstandsregel van 1,5 meter natuurlijk voor iedereen geldt. De uitzondering voor mensen die een ‘gezamenlijke huishouding’ vormen, is bewust beperkt gehouden om te voorkomen dat inwoners van gezamenlijke woonvormen zoals studentenhuizen, woongroepen en tehuizen zich in de publieke ruimte niet aan de 1,5 meter hoeven te houden.”

Recommended Posts