Hierbij het algemeen beeld van de veiligheidsregio’s van maandag 13 april 2020, Tweede Paasdag.

Hubert Bruls, voorzitter Veiligheidsberaad:
“Ook Tweede Paasdag is rustig verlopen in de veiligheidsregio’s. Vandaag waren er winkels open die in trek zijn op Tweede Paasdag – denk aan woonboulevards en bouwmarkten – en ondanks dat het hier en daar druk was, leidde dit niet tot problemen. Bezoekers van de winkels houden zich aan de regels, zoals de 1,5 meter afstand, en bijna alle winkeliers zijn hierop ook voorbereid. Het was hier met Pasen niet veel drukker dan de afgelopen weekenden. Gisteren waren extra maatregelen in de Bollenstreek nodig, die vandaag effectief bleken. Ook de samenkomsten van jongeren bleven vandaag een aandachtspunt, maar hier zien we gelukkig inmiddels een afname in. En we blijven daar streng op handhaven. Terugkijkend op dit Paasweekend geef ik de samenleving mijn complimenten: op sommige plekken was het dan wel wat drukker dit weekend, maar van de 17 miljoen mensen in Nederland blijft het merendeel thuis of maakt een ommetje in de buurt. Ook in de grensstreken bleef het rustig. Hopelijk houden we dit met elkaar vast!”

Recommended Posts