Hierbij het algemeen beeld van de veiligheidsregio’s van zondag 12 april 2020, Eerste Paasdag.
Ook Tweede Paasdag verschijnt er aan het einde van de dag een algemeen beeld.

Hubert Bruls, voorzitter Veiligheidsberaad:
“Op deze Eerste Paasdag zien we in de veiligheidsregio’s dat de meeste mensen zich aan de regels houden. De oproep om thuis te blijven of in de eigen buurt is in grote mate opgevolgd. Ook zien we dat de 1,5 meter-regel goed wordt nageleefd. Op de meeste recreatieve plaatsen, zoals natuurgebieden en stranden, waren er wel bezoekers, maar gelukkig geen grote drukte. De overlast van motoren en fietsclubs was ook aanzienlijk minder dan vorige week. Het aantal buitenlandse bezoekers in Nederland was niet groot, ook niet in Limburg. In de Bollenstreek leidde de drukte tot ingrijpen, door het afsluiten van kleinere wegen en door te handhaven. De samenscholende jeugd blijft een aandachtspunt voor de meeste veiligheidsregio’s. Dit heeft de aandacht van de gemeentelijke handhavers en de politie.”

Recommended Posts