Hierbij het algemeen beeld van de veiligheidsregio’s van zaterdag 11 april 2020.
Ook op de Paasdagen, 12 en 13 april, verschijnt er aan het einde van de dag een algemeen beeld.

Hubert Bruls, voorzitter Veiligheidsberaad:
“Over het algemeen zijn we als Veiligheidsregio’s tevreden over het verloop van vandaag (zaterdag). De meeste maatregelen worden goed nageleefd. Ja, het was wat drukker bij een aantal woonboulevards en tuincentra, maar dat is niet raar met het Paasweekend voor de boeg. Zolang deze winkels zich aan de maatregelen houden, is dat ook geen probleem. Hetzelfde geldt voor andere winkels en de natuurgebieden. Ook het aantal toeristen en aantal Duitsers dat naar Nederland kwam, bleef overzichtelijk en leverde geen problemen op. Waar nog een zorg zit, is bij de jongeren: die komen toch nog regelmatig bijeen in een groep en dat is écht niet de bedoeling. Een samenkomst is verboden en ook voor de jeugd geldt, net als voor iedereen: blijf zoveel mogelijk thuis en áls je al naar buiten gaat, denk dan aan die 1,5 meter afstand. Hopelijk herinneren de ouders en verzorgers de jeugd hier ook aan en proberen zij hen zoveel mogelijk thuis te houden.”

Recommended Posts