Wouter Kolff benoemd tot portefeuillehouder Brandweer Veiligheidsberaad

 

Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht en voorzitter van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, is vanaf 14 juni portefeuillehouder Brandweer in het Veiligheidsberaad. Alle leden van het Veiligheidsberaad stemden unaniem in met zijn benoeming als portefeuillehouder. Plaatsvervangend voorzitter Veiligheidsberaad Henri Lenferink wenste Kolff veel succes met zijn nieuwe rol.

Wouter Kolff

Kolff volgt John Berends op, die sinds februari Commissaris van de Koning in Gelderland is en daarmee zijn functie als burgemeester Apeldoorn en voorzitter Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland neerlegde. Daarmee werd de brandweerportefeuille in het Veiligheidsberaad vacant.

 

Portefeuille Brandweer

In dezelfde vergadering als waarin hij werd benoemd als portefeuillehouder, stond een brandweerthema op de agenda dat de komende tijd de aandacht van het Veiligheidsberaad – en partners – heeft: de rechtspositie van brandweervrijwilligers.

 

Meer weten?

Meer weten over Wouter Kolff of brandweerthema’s van het Veiligheidsberaad? In Magazine Veiligheidsberaad kunt u kennismaken met Kolff in een interview – de zomereditie verschijnt begin juli – en meer lezen over het onderzoek naar de rechtspositie van brandweervrijwilligers. Op de pagina Brandweer vindt u meer info over de portefeuille en actuele thema’s.

 

Recommended Posts