Het Veiligheidsberaad staat achter het nieuwe pakket met maatregelen dat het kabinet vanavond in een persconferentie aankondigde. ‘Het pakket is helder, eenduidig en uitlegbaar’, volgens voorzitter Hubert Bruls. ‘We zijn verheugd dat alle sectoren in onze samenleving weer in meer of mindere mate op kunnen. Vooral voor de ondernemers en culturele instellingen die tot nu toe dicht moesten blijven, is dit een grote stap in de goede richting, de deuren kunnen weer open.’

‘In het overleg dat wij gisteren met minister Yesilgöz van Veiligheid en Justitie hadden, gaven we aan dat een sluitingstijd van 22.00 uur wat ons betreft goed zou kunnen werken. Ook hebben wij aangedrongen op één sluitingstijd voor alle sectoren. Dat is duidelijk in de communicatie en praktisch in de uitvoering en handhaving.’

Hubert Bruls zegt verder: ‘Het is belangrijk dat de maatregelen die nog wel gelden door iedereen goed nageleefd en door de sectoren gecontroleerd worden. Hopelijk zijn dan binnen korte tijd nog verdere versoepelingen mogelijk. Dat wordt wel spannend, tegen de achtergrond van de te verwachten druk op de zorgsector vanwege toenemende besmettingen.’

Recommended Posts