Hoewel er nog steeds veel incidenten hebben plaatsgevonden, is de jaarwisseling dit jaar minder druk geweest voor de hulpverleningsdiensten dan voorgaande jaren. Voorzitter Veiligheidsberaad Hubert Bruls: “Het lijkt erop dat de coronamaatregelen en het algehele vuurwerkverbod ervoor hebben gezorgd dat de ziekenhuizen en huisartsenposten de afgelopen nacht niet extra zijn belast, en daar was het om te doen. Een compliment aan alle Nederlanders die thuis in kleine kring de jaarwisseling hebben gevierd en zich hierbij aan de coronaregels hebben gehouden.”

Bruls: “Helaas kregen ook dit jaar de hulpverleningsdiensten weer op meerdere plekken in ons land te maken met agressie terwijl zij hun werk probeerden te doen. Dat is echt onacceptabel. Wat betreft het vuurwerkverbod: het Veiligheidsberaad heeft het afgelopen jaar uitgesproken in meerderheid voor een landelijk vuurwerkverbod te zijn. Dat blijft staan na deze jaarwisseling.”

Recommended Posts