Brandweerkruis voor John Berends, (oud-)portefeuillehouder Brandweer

 

Tijdens de Bestuurlijk Adviescommissie (BAC) Brandweer van 4 februari 2019 ontving John Berends een brandweerkruis. Als oud-portefeuillehouder Brandweer van het Veiligheidsberaad was Berends ook voorzitter van deze BAC.

 

 

Veel inzet en betrokkenheid

Sander Schelberg, burgemeester van Hengelo en voorzitter van de Stichting Waardering en Erkenning Brandweer, overhandigde John Berends het brandweerkruis met de volgende woorden: “John Berends heeft de afgelopen zes jaar met veel inzet en betrokkenheid de bestuurlijke portefeuille Brandweer vervuld namens het Veiligheidsberaad en heeft veel dossiers begeleid die landelijk van belang zijn geweest voor de brandweer in Nederland. Onder andere over de start van het programma Grootschalig Brandweeroptreden – Specialistisch optreden (GBO-SO) en het onderzoek ‘Brandweerstatistiek en Beleving brandweerpersoneel’. Ook sloot hij vanuit zijn bestuurlijke betrokkenheid aan bij het periodieke overleg van de voorzitter van Brandweer Nederland met de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers en de vakbonden over het onderwerp ‘betrokkenheid werkvloer’.”

 

Nieuwe functie

John Berends werd 6 februari 2019 geïnstalleerd als Commissaris van de Koning van Gelderland. Eind januari 2019 stopte hij als burgemeester van Apeldoorn. Daarmee stopte ook zijn functie als voorzitter Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en zijn rol in het Veiligheidsberaad. Burgemeester Jan Willem Wiggers van gemeente Hattem is plaatsvervangend voorzitter van de veiligheidsregio.

Gerelateerde berichten